Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ryż z kurczakiem i warzywami"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 92
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 50
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 250
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5405
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 92
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 50
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 250
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5405
Składniki
Ryż dwukrotnie opłucz, włóż do garnka i zalej 300 ml wody. Wsyp szczyptę soli, włóż łyżeczkę masła i nakryj. Gotuj, aż ryż wchłonie wodę. Owiń garnek gazetą, potem kocem i ciepło otul.
Mięso pokrój, oprósz solą, pieprzem lub przyprawą do drobiu. Rozgrzej olej z odrobiną masła. Podsmaż pokrojoną papryczkę chili. Włóż mieszankę warzywną (lub pokrojone warzywa) i smaż, aż będą miękkie.
Oddzielnie zrumień mięso i włóż do warzyw. Chwilę duś razem, przypraw. Ryż wyłóż na talerz, uformuj wieniec, połóż mięso z warzywami. Posyp posiekaną natką.
Czas: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień