Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryż z kalafiorem i groszkiem. Chorizo nadaje mu charakterystycznego smaku, a curry piękny kolor i aromat. Bardzo proste i pyszne danie jednogarnkowe.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 171
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 53
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 171
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 53
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Składniki
Na oleju smażymy przeciśnięty czosnek i pokrojoną w piórka cebulę. Po minucie dodajemy chorizo pokrojone w cienkie plasterki (jeśli plastry są duże, można je pokroić jeszcze na pół). Razem smażymy kilka minut. Kiedy chorizo zacznie się wytapiać dodajemy przepłukany ryż. Smażymy jeszcze 3 minuty, często mieszając - ryż powinien się zrobić szklisty. Dolewamy bulion i krojone pomidory, doprawiamy. Dusimy około 15 minut, aż ryż zrobi się lekko miękki. W razie potrzeby można dolać trochę wody. Teraz dodajemy groszek i kalafiora pokrojonego w drobne różyczki. Dusimy jeszcze 10 minut, co jakiś czas mieszając. Podajemy na gorąco.