Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne danie na obiad. Można przygotować je z ryżu który został nam z jakiegoś innego dania.
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 229
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 105
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 119
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 806
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 229
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 105
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 119
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 806
Składniki
Ryż gotujemy w osolonej wodzie (należy uważać aby go nie rozgotować) i odstawiamy aby dobrze odciekł z wody. Pieczarki kroimy w półplasterki i dusimy do odparowania wody. Kiełbasę kroimy w półplasterki, paprykę w niewielką kostkę a kukurydzę osączamy z zalewy. Jajka roztrzepujemy z solą, pieprzem, papryką i ziołami. Na patelni podgrzewamy niewielką ilość oleju, wrzucamy ryż i smażymy kilka minut mieszając co jakiś czas. Następnie dodajemy kiełbasę, paprykę, kukurydzę, pieczarki i smażymy razem jeszcze kilka minut. Na koniec dodajemy jajka i mieszamy cały czas aż się zetną i wymieszają z pozostałymi składnikami. Smacznego :)