Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryż jest takim skałdnikiem, który doskonale wchania przyprawy. Ten, przygotowany po marokańsku jest pełen smaku, aromatu. Po prostu pyszny.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 274
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 4984
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 274
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 4984
Składniki
Przygotuj sos z soku z cytryny, startej skórki, miodu i łyżką oliwy. Odstaw. Ryż ugotuj na sypko według czasu podanego na opakowaniu. Cukinię, paprykę i cebulę pokrój w kosteczkę. Seler w plasterki. Wrzuć na rozgrzany olej najpierw cebulę, potem paprykę a na końcu cukinię. Dodaj przecięte na pół pomidorki lub pocięte suszone pomidory (użyłam suszone) i posiekaną kiszoną cytrynę. Na koniec dodaj 3 łyżeczki przyprawy Sahara. Dodaj ryż i wymieszaj razem. Dodaj pocięte w plasterki morele. Wlej wcześniej przygotowany sos. Wymieszaj. Przełóż całość na półmisek, udekoruj oliwkami i posyp posiekaną miętą i kolendrą.