Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rybne racuchy z koperkiem"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2132
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 973
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 211
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2132
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 973
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 211
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Składniki
Przepis przysłała Katarzyna Kosmala z Czarnolasu
Ryby włóż do wrzącej, lekko osolonej wody. Gotuj ok. 15 minut. Wyjmij, przestudź. Rozdrobnij widelcem (ew. usuwając ości).
Kaszę jaglaną ugotuj w osolonej wodzie (ok. 25 minut – kaszę jaglaną możesz też zastąpić płatkami jaglanymi). Dodaj do ryby, wbij jajka, wsyp mąkę orkiszową i koperek, wyrób. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Masło klarowane rozgrzej na patelni. Nałóż niewielkie porcje ciasta. Usmaż z obydwu stron na złoty kolor. Osącz z tłuszczu.
<strong>Czas przygotowania 40 min, ilość porcji 4, cena za porcję 3 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie