Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rybne burrito"
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 135
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 40
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6528
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 135
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 40
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6528
Składniki
Szalotkę posiekaj i zeszklij w rondlu razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Dodaj curry, sól, paprykę i suszone pomidory. Wymieszaj, wsyp ryż i dolej 1,5 szklanki gorącej wody.
Po kilku minutach dołóż szpinak i gotuj pod przykryciem, aż ryż będzie miękki.
Rybę skrop oliwą i octem, posyp przyprawą, obsmaż z obu stron, po czym podlej wodą i duś, aż dojdzie w środku. Wtedy rozdrobnij, wymieszaj z resztą składników i sokiem z cytryny.
Tortille podsmaż na patelni, nałóż przygotowany farsz, zwiń, po czym wstaw na 5 minut do opiekacza.
Czas przygotowania: 40 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 270. Stopień trudności: średnie
<strong>Katarzyna Madej z Łodzi</strong>Źródło: Telemax