Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niby zwykła rybka, ale jak fajnie odmieniona :) A wystarczyła tylko natka pietruszkI i koperek ;)
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 42
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 62
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 60
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1004
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 228
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 42
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 62
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 60
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1004
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 228
Składniki
Filet pokroić na równe kawałki (jeśli mamy mrożony to nie rozmrażamy do końca, dzięki temu nie rozpadnie nam się). Rybę dobrze doprawić solą, a delikatnie pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Zostawić na jakiś czas w lodówce. Koperek i natkę pietruszki umyć i drobno posiekać. Doprawione ryby obtoczyć w mącę, roztrzepanym jajku i bułce tartej wymieszanej z koperkiem i natką pietruszki. Następnie smażyć na mocno rozgrzanym maśle klarowanym z odrobiną oleju rzepakowego przez ok. 15-20 min, co jakiś czas obracając. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego :)