Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Koniec wakacji to czas na pierwsze grzyby. Pierwszymi jakimi mamy okazję się rozkoszować to kurki. Ja proponuje zapiec je z rybą.
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 65
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 118
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 65
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 118
Składniki
Kurki czyścimy, płuczemy, kroimi na mniejsze kawałki. Pora kroimy w półplasterki. Rybę płuczemy, solimy i pieprzymy. Na patelni rozpuszczamy masło, wrzucamy kurki i pora. Przyprawiamy i smażymy około 5 minut. W tym czasie rozgrzewamy piekarnik do 180°C. Rybę układamy na dnie naczynia żaroodpornego, a następnie kładziemy na nia podsmażone kurki z porem. Wszystko to wkładamy do piekarnika i pieczemy 20 min. Podajemy z ryżem, kluseczkami, bądz ziemniakami.