Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieustanie szukamy nowych pomysłów na piątkowy obiad z rybą. Proponuję kawałki dorsza zanurzonego w wyrazistym sosie z warzywami. Danie najlepiej pasuję z ryżem.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 121
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1708
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 232
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 107
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 813
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 121
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1708
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 232
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 107
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 813
Składniki
1. Grzyby Mun zalewam gorącą wodą i odstawiam. 2. Rybę kroje na mniejsze kawałki, wlewam do ryby 2 łyżki sosu sojowego, wsypuję sól.
3. Do miski wsypuję mąkę, wbijam jajka, mieszam. Cieście obtaczam rybę i smażę na rozgrzanym oleju z obu stron.
4. Cebulę, imbir, czosnek obieram, cebulę, imbir drobno kroję, czosnek przeciskam przez praskę. Warzywa smażę na drugiej większej patelni na rozgrzanym olej. 5. Marchewki obieram, kroję w słupki, grzyby odlewam kroję na mniejsze paski. Grzyby i marchew dodaję do cebuli, smażę około 10 minut. Następnie dodaję drobno pokrojoną kapustę, smażę 10 minut, wsypuję curry, wlewam sos sojowy, podlewam ½ szk. wody i gotuję dwie minuty. 6. Na koniec sos zagęszczam skrobią ziemniaczaną, rozrobioną w małej ilość i wody. 7. Sos łączę z rybą.
8. Danie gotowe.
Smacznego