Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na piątkowy obiad. Szybko i prosto przygotujesz kawałki fileta rybnego w warzywnym sosie. Koniecznie wypróbuj, bo danie jest bardzo smaczne.
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 50
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 275
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 179
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 476
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 69
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 50
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 275
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 179
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 476
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 69
Składniki
1. Do miski wsypuję mąkę, paprykę wędzoną, sól, wbijam jajko, wlewam wodę, mieszam trzepaczką tak, żeby nie było grudek. 2. Rybę kroję na mniejsze kawałki, solę, następnie zanurzam w cieście i smażę z każdej strony na rozgrzanym oleju.
3. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, smażę na drugiej patelni na rozgrzanym oleju. 4. Do warzyw dodaję pokrojone w drobne paseczki papryki oraz pomidory z puszki. Doprawiam pieprzem oraz solą, gotuję około 10 minut.
5. Warzywa oraz rybę po usmażeniu układam na przemian w naczyniu. 6. Rybka gotowa, podaję z ziemniakami. 7. Smacznego.