Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ryba w sosie pieczarkowym"
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 135
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 40
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6529
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 135
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 40
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6529
Składniki
Ryby oczyścić, umyć, osuszyć i poporcjować. Oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny, odstawić do lodówki przynajmniej na godzinę.
Cebulę posiekać. Pieczarki oczyścić, umyć, osuszyć, pokroić. Na oleju przesmażyć z obu stron ryby. Na innej patelni rozpuścić masło, zeszklić na nim cebulę, dodać pieczarki i smażyć kilka minut.
Mąkę wymieszać ze śmietaną. Zalać cebulę i pieczarki, zagotować. Sosem polać rybę, posypać posiekaną natką pietruszki.
ok. 105 minutŹródło: Twoje Imperium