Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ryba w porach"
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 44
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 617
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 55
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 80
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 44
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 617
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 55
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 80
Składniki
<strong>Przepis przysłała Anna Mika ze wsi Brzeziny</strong>
• Rybę przypraw solą, pieprzem i pieprzem cytrynowym, obtocz w mące i usmaż lub upiecz w piekarniku w folii aluminiowej. Pory pokrój w drobne talarki, wrzuć do garnka, dodaj 2 łyżki masła i dolej trochę wody. Przypraw i duś na małym ogniu. Kiedy pory będą już miękkie, dodaj koperek i natkę pietruszki, dolej śmietankę i duś jeszcze chwilę.
Rybę włóż do żaroodpornego naczynia, ułóż na niej pory, posyp startym serem i piecz 15 min. w temp. 180o C.Źródło: Dobry Tydzień