Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ryba pod pierzynką z papryki i brzoskwiń"
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5608
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 389
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 89
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5608
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 389
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 89
Składniki
Ryby pokrój w paski o długości 5 cm i grubości półtora cm. Oprósz solą. Panieruj w mące, roztrzepanych jajkach i bułce tartej. Usmaż na rozgrzanym oleju. Osącz.
Papryki i brzoskwinie osącz (zalewy zachowaj), papryki pokrój w paski, brzos kwinie w kostkę. Cebule obierz, posiekaj.
Olej rozgrzej w rondlu, zeszklij cebule. Dodaj ziele angielskie i liść laurowy, koncentrat pomidorowy, keczup, całą zalewę brzoskwiniową i pół szklanki zalewy z papryki.
Przypraw, zagotuj. Dodaj papryki i brzoskwinie, dokładnie wymieszaj. W salaterce ułóż warstwowo sos i ryby. Schłodź.
Czas przygotowania: 40 min, ilość porcji: 10, cena za porcję: 2 złŹródło: Chwila dla Ciebie