Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ryba po toskańsku – w pomidorach"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 92
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 50
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 249
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5402
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 92
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 50
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 249
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5402
Składniki
porcje • : 5 min • pieczenie: 25 min • 237 kcal/porcja • 5 zł/porcja.
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C.
Wlej oliwę do rondla i rozgrzej. Wrzuć pokrojony por i smaż na małym ogniu, mieszając, 6-8 minut, aż zacznie brązowieć. Dodaj kapary i smaż jeszcze minutę. Wlej białe wino i gotuj chwilę. Następnie wyłóż pomidory (jeśli są całe, rozgnieć je widelcem) i zagotuj.
Przełóż do rondla kawałki ryby i pokryj je sosem. Wstaw danie do piekarnika, zapiekaj 10-15 minut.
Podawaj z chrupiącym pieczywem.Źródło: Olivia