Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ryba pieczona z cytryną na naleśniku"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 180
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 1560
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 312
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 235
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 68
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 180
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 1560
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 312
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 235
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 68
Składniki
Cytrynę pokrój w plastry. Łososia umyj, podziel na 4 kawałki, natrzyj solą i pieprzem. Wstaw do lodówki. na ciasto wymieszaj łyżką lub zmiksuj. Odstaw na pół godziny.
Łososia układaj na papierze do pieczenia, połóż na każdym łodygę koperku i po 2 plasterki cytryny. Piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C przez 15 minut.
Z ciasta usmaż na oleju kilka cienkich naleśników. Na talerzu układaj naleśniki, na nich płaty ryby, podawaj ze świeżymi warzywami i dipem śmietanowo-czosnkowym.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień