Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny przepis z południa Francji. Ryba smakuje wyśmienicie a pieczenie w soli sprawia, że mięso staje się zwarte i pachnące dodanymi ziołami.
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 27
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 66
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1038
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 115
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 149
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 27
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 66
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1038
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 115
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 149
Składniki
Przepis w sumie jest niezwykle prosty a efekt rewelacyjny. Do soli dodałam otarta skórkę z jednej cytryny i posiekaną bazylię i białko. Użyłam zwykłej soli do ogórków, nie będziemy jej jedli.
Gdy całość mieszałam, wydało mi się za blade i dodałam łychę pasty chili.
W półmisku do zapiekania ułozyłam warstwę soli i na niej rybę. Do wnętrza ryby włożyłam plasterki cytryny.
Rybę obłożyłam resztą soli. Pieczenie w soli powoduje pewna mumifikację na szybko. Z wierzchu zrobi się skorupka i aromaty nie uciekną. Rybę piekłam pół godziny w 180 stopniach.
A teraz wystarczy delikatnie rozbić skorupkę widelcem. Smacznego :)