Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące danie, zamiast makaronu rurki można dać inny makaron.
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 229
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 105
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 120
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 806
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 229
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 105
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 120
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 806
Składniki
W garnku rozgrzać kilka łyżek oleju, zeszklić drobno posiekaną cebulę i ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę. Dodać mięso, przyprawić warzywkiem. Smażyć aż z mięsa odparuje nadmiar wody.
Cukinię i paprykę pokroić w drobną kosteczkę. Pomidory obrać ze skórki i pokroić na kawałki. Pozostały czosnek przecisnąć przez praskę.
Wszystkie składniki dodać do mięsa, dodać sól, pieprz i cukier do smaku.
Sos gotować około pół godziny aż odparuje nadmiar wody i sos zgęstnieje.
Ugotować makaron i wymieszać z sosem. Smacznego.