Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rurki cukiniowe faszerowane mięsem mielonym"
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 138
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 46
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6534
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 138
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 46
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6534
Składniki
Mięso mielone włóż do miski. Dodaj 2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę, sól, pieprz oraz indyjską przyprawę garam masala.
Cukinie umyj, osusz i pokrój na kawałki o grubości około 5 cm. Wydrąż z nich miąższ przy pomocy małej łyżeczki.
Powstałe rurki napełnij przygotowaną masą mięsną, po czym ułóż je na aluminiowej tacce wysmarowanej oliwą.
Posyp danie ziołami i wstaw na około 15 minut do piekarnika rozgrzanego do 190°C.
Czas: 30 min, 1 porcja = 220 kcalŹródło: Kurier TV