Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ruloniki z szynką"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 119
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 167
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 46
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 140
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 119
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 167
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 46
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 140
Składniki
Szczypiorek opłukać i delikatnie osuszyć. Odłożyć 10 najładniejszych, mocnych źdźbeł (jeśli nie mamy wprawy w wiązaniu szczypiorkiem, lepiej odłożyć jeszcze kilka na zapas), a resztę posiekać.
Szynkę pokroić w kostkę. Miękkie masło zmiksować z serkiem topionym, dodać szynkę i szczypior, wymieszać. Masę rozsmarować na plastrach sera, związywać szczypiorkiem.
Kromki pieczywa zapiec w piekarniku lub tosterze. Połowę posypać tartym serem, na drugą połowę nałożyć kleksy z keczupu.
ok. 20 minutŹródło: Twoje Imperium