Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ruloniki serowe z salami"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 65
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 118
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 65
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 118
Składniki
W rondelku podgrzej łyżkę oleju, wsyp przyprawę curry i mieszaj, aż się rozpuści. Wtedy zdejmij z ognia, ostudź. 12 źdźbeł szczypiorku włóż na 1 minutę do wrzą cej wody. Wyjmij i osusz je na papierowym ręczniku.
Plasterki żółtego sera rozłóż na blacie. Na każdym ułóż obok siebie po dwa plasterki salami (będzie jeszcze efektowniej i smaczniej, gdy wykorzystasz salami panierowane np. w grubo tłuczonym zielonym pieprzu albo sproszkowanej papryce).
Twaróg (najlepiej śmietankowy) przełóż do miseczki, rozgnieć widelcem. Dodaj curry rozpuszczone w oleju, sok z limonki oraz sól morską i świeżo mielony czarny pieprz do smaku. Wymieszaj dokładnie (jeśli lubisz, pastę możesz też doprawić dwoma obranymi, przeciśniętymi ząbkami czosnku).
Przygotowaną pastę rozłóż na plasterkach sera i salami. Zwiń dość ciasne roladki i każdą przewiąż zblanszowanym szczypiorkiem (ew. ruloniki pospinaj ozdobnymi wykałaczkami).Źródło: Tina