Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Różowa pasta z pieczonych buraków i orzechów"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 158
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 204
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 158
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 204
Składniki
Buraki umyj, osusz, skrop olejem i upiecz w skórkach do miękkości (możesz je zawinąć w folię alum.). Gdy ostygną, obierz je ze skórek (bardzo łatwo same schodzą), a następnie pokrój w kostkę (będzie je łatwiej miksować).
Orzechy podpraż lekko na suchej patelni, po czym posiekaj je na mniejsze kawałki.
Zmiksuj na gładką masę buraki, orzechy, jeśli chcesz, także pokrojony ser oraz oliwę (tyle, aby pasta dawała się smarować).
Dopraw do smaku sokiem z cytryny oraz solą i pieprzem.Źródło: Świat kobiety