Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rożki z tortilli to był u mnie sposób na wyczyszczenie lodówki z różnych warzyw i pieczarek, które wypadało już zużyć. I tak oto powstał smaczny farsz do tortilli, którą zwijałam na kształt rożków. Całość przesypywana tartą mozzarellą i zapieczona w piekarniku. Pyszne danie z serii tych, do których wykorzystujemy wszystko to, co nam zbywa w lodówce. Do farszu użyłam papryki szpiczastej. Ma cieńszy i łagodniejszy w smaku miąższ.
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 133
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 35
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6526
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 133
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 35
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6526
Składniki
Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki i gotujemy przez 5-6 minut w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy
Kukurydzę odsączamy Cukinię kroimy na małe kawałki Pieczarki obieramy i kroimy
Na patelni rozgrzewamy 2-3 łyżki oleju i wrzucamy na niego pieczarki i cukinię. Smażymy do odparowania płynu doprawiając solą i pieprzem
Paprykę i cebulę kroimy w kosteczkę,
Wszystkie warzywa mieszamy. Pieczarki, brokuł i cukinia powinny być ostudzony, Mieszamy z serem ( 2/3 )
Tortille przekrawamy na pół, aby powstały nam półkola
Każdą połówkę tortilli zwijamy w rożek i napełniamy warzywnym farszem. Wierzch warzyw posypujemy resztą sera
Rożki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni. Zapiekamy ok 15 minut
Podajemy z salsą pomidorową