Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rozgrzewający cebularz"
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 138
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 41
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6530
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 138
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 41
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6530
Składniki
Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na rozgrzanej patelni z odrobiną masła. Dodaj posiekany lub przeciśnięty przez praskę czosnek, suszony tymianek oraz liście laurowe.
Gdy cebula jest już miękka, podlej ją winem. Doprowadź do wrzenia i gotuj kilka minut, do czasu, aż połowa alkoholu odparuje. Wtedy zalej całość bulionem. Dopraw solą i pieprzem. Jeszcze raz zagotuj.
Ser żółty zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Ułóż go równomiernie na pieczywie i zapiecz w piekarniku.
Rozlej zupę cebulową na podgrzane talerze. Udekoruj ją natką pietruszki.
Podawaj z serowymi grzankami.Źródło: Super TV