Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rosołek drobiowy"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 129
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 101
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 129
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 101
Składniki
porcji, czas ok. 60 min; porcja – 180 kcal, cena 1,20 zł
Mięso opłucz. Włóż do garnka, zalej 6-7 szklankami wody. Lekko posól. Doprowadź do wrzenia. Zdejmij tworzącą się szumowinę. Marchewki oczyść, opłucz, pokrój w cienkie plasterki. Umyj korzeń i natkę pietruszki. Korzeń obierz, pozostaw w całości. Natkę drobno posiekaj.
Oczyść i umyj pod bieżącą wodą por, pokrój go w talarki. Kawałek selera obierz i opłucz. Obraną cebulę nadziej na widelec, opal ją nad palnikiem kuchennym.
Do wrzącego wywaru wrzuć korzeń pietruszki, kawałek selera, cebulę, pokrojoną marchewkę i talarki pora. Gotuj na małym ogniu 45 min. Po tym czasie wyjmij seler, pietruszkę oraz mięso. Obierz je z kości, wrzuć do rosołu.
Zupę dopraw solą, pieprzem i przyprawą w płynie. Makaron ugotuj wg przepisu. Podaj do rosołu. Posyp natką.Źródło: Świat kobiety