Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rosół z pulpetami"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 64
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 39
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 64
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 39
Składniki
Do garnka włóż umyte udko kurczaka i obraną opłukaną włoszczyznę. Zalej całość wodą i ugotuj.
Na rozgrzanym oleju podsmaż posiekaną cebulę i drobno pokrojoną wątróbkę.
ostudź, wymieszaj z namoczoną, odciśniętą kajzerką. Dodaj jajko, sól, pieprz i całość wymieszaj.
Z masy uformuj klopsy, obtocz je w mące i ugotuj w rondelku. Gdy będą miękkie, wrzuć do odcedzonego rosołu.
Dorzuć groszek, wsyp kurkumę i gotuj jeszcze około kwadrans.
Zupę podawaj z makaronem rosołowym.
Czas: 45 min. 1 porcja = 270 kcalŹródło: Kurier TV