Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rosół z naleśnikowymi ślimaczkami"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 86
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 38
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 232
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5391
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 86
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 38
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 232
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5391
Składniki
Mięso opłucz, włóż do garnka, zalej 1 i 1/2 litra zimnej wody. Zagotuj, zanim bulion zawrze, usuń pianę z powierzchni wywaru. Potem dodaj bulion w proszku i gotuj jeszcze 20 minut. W tym czasie mąkę wymieszaj mikserem z mlekiem i jajkiem. Ciasto przypraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Odstaw na 10 minut, by mąka spęczniała. Natkę opłucz, osusz, oderwij listki, domieszaj je do ciasta.
Patelnię mocno rozgrzej. Smaruj ją cienko olejem. Wylewaj małe porcje ciasta, równomiernie rozprowadzaj je po całej powierzchni patelni. Smaż cienkie naleśniki.
Gotowe placki od razu zwiń i odłóż na bok. Około 5 minut przed końcem gotowania rosołu wyjmij z garnka mięso. Do wywaru włóż groszek cukrowy. Filety pokrój w kosteczkę, wrzuć je do rosołu. Naleśnikowe rulony pokrój w plasterki. Zupę rozlej do miseczek. Do każdej włóż naleśnikowe ślimaczki.Źródło: Tina