Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolmopsy z warzywami"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27494
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 175
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 201
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1246
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27494
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 175
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 201
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1246
Składniki
Filety śledziowe osącz z zalewy, opłucz pod bieżącą wodą i ułóż na desce skórą do dołu. Wymieszaj miód (najlepiej naturalny) z musztardą na gładką masę, posmaruj nią wszystkie filety, posyp odrobiną roztartego w moździerzu kolorowego pieprzu.
Ogórki konserwowe pokrój na ćwiartki, obraną czerwoną cebulę w krążki. Marchewkę oczyść, pokrój w słupki. Kapary osącz z zalewy. Umyj i osusz gałązki koperku, oderwij piórka z łodyżek.
Na każdym filecie ułóż z jednej strony ćwiartkę ogórka. Posypuj cebulą, kaparami, marchewką i koperkiem. Zwiń roladki, zepnij. Dekoruj kolorowym pieprzem i resztą cebuli.
porcji, czas ok. 20 min; porcja – 340 kcal, cena 1,30 złŹródło: Świat kobiety