Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na pyszny rodzinny obiad. Rolady z karkówki z musztardą, chlebem, cebulą i ogórkiem kiszonym w środku, zrumienione na patelni a następnie zapiekane na jabłkach i cebuli w piekarniku. Podajemy z ryżem, kaszą lub ziemniakami.
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 127
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 150
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 868
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 172
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 99
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 127
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 150
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 868
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 172
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 99
Składniki
Kotlety z karkówki rozbijamy, z jednej strony smarujemy musztardą i układamy pokrojone w słupki ogórki kiszone, chleb i cebule /2 szt/. Oprószamy solą i pieprzem i rolujemy - spinamy igłą do mięsa lub nitką.
Rolady obtaczamy w mące a następnie obsmażamy na rumiano na rozgrzanym na patelni tłuszczu /polecam smalec/.
Pozostałe cebule i jabłka obieramy i kroimy w kostkę. Naczynie żaroodporne natłuszczamy masłem, na dnie układamy cebule i jabłka i wlewamy bulion. Następnie układamy zrumienione roladki.
Naczynie przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C i zapiekamy ok. 30 min - tak żeby mięso zmiękło a cebula i jabłka lekko się rozgotowały. Rolady podajemy z kaszą, ryżem lub ziemniakami polanymi wytworzonym sosem z jabłkami i cebulą.