Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam na świąteczny obiad,jak również na zimno jako przystawka..Rolady wyszły aromatyczne,miękkie i bardzo smaczne:)
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 170
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 225
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 170
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 225
Składniki
Mięso ponacinać tak by powstały plastry.U mnie wyszły 3 szt. Rozbić delikatnie by nie porozrywało się. Posypać przyprawami-papryką,czubrycą,bazylią,przyp.do kurczaka oraz pieprzem.
Na patelni usmażyć cebulę pokrojoną w kostkę oraz drobno pokrojone jabłko.Pod koniec dodać żurawinę. Na płaty mięsa ułożyć plastry sera żółtego. Na wierzch rozłożyć cebulę usmażoną z jabłkami i żurawiną. Na to poukładać plasterki camemberta.
Mięso zwinąć w roladę,dać do folii aluminiowej i zawinąć tak by u góry było zakończenie,pod koniec pieczenia otwieramy i zapiekamy mięso do zrumienienia. Piec w 200st.około godz. Z wody ,która powstała można zrobić sos,lub po prostu wylać.
Smacznego życzę!