Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne roladki ze schabu pachnące grzybkami. Roladki wyszły bardzo smaczne , o wyrazistym smaku grzybków i sera. Roladki polecam na pyszny , szybki obiad i nie tylko.
tłuczek, nóż, folia spożywcza, nić kuchenna, deska do krojenia, głębsza patelnia,
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 400
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 150
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 132
Szybko i smacznie. Polecam.
Odsłon: 681
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 400
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 150
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 132
Szybko i smacznie. Polecam.
Odsłon: 681
Składniki
Schabowe opłukać, osuszyć a następnie rozbić przez folię na większy płat. Płaty oprószyć lekko solą i posmarować musztardą. Pieczarki oczyścić, pokroić i podsmażyć razem z obraną i pokrojoną w kostkę cebulą. Przyprawić białym pieprzem i solą do smaku. Po podsmażeniu i wystudzeniu pieczarki rozłożyć porcjami na przygotowanych schabowych. Na pieczarkach ułożyć kawałki plastrów sera żółtego. Zwinąć ciasno w rulon, obwinąć nitką kuchenną , oprószyć delikatnie mąką i podsmażyć na dobrze rozgrzanym oleju. Smażyć z każdej strony na złoty kolor po 10 - 15 minut. Po tym czasie dołożyć pieczarki które nam zostały, dolać wody i dusić pod przykryciem około 30 - 40 minut. Roladki wyjąć na talerz a z powstałego płynu przygotować sos. Sos zabielić śmietanę.
Rolady podczas smażenia.
Duszenie rolad razem z pozostałymi pieczarkami.
Rolady gotowe do podania.