Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chcecie zaskoczyć gości na niedzielnym obiedzie? Polecamy ten przepis.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 103
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 148
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 32
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 133
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 103
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 148
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 32
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 133
Składniki
Szpinak podsmażamy na niewielkiej ilości masła ,razem z posiekaną cebulą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Do smaku doprawiamy solą ziołową. Odparowujemy. Filety z kurczaka cienko rozbijamy. Na każdy kotlet rozsmarowujemy szpinak ,dajemy kawałek mozzarelli (1/4 kulki) ,dajemy po 2 szparagi z zalewy i zwijamy roladki (tak by boki były zamknięte). Oprószamy solą i pieprzem. Każdą roladkę owijamy w dwa plastry szynki ,obtaczamy najpierw w mące ,następnie w rozbełtanym jajku i bułce tartej. Podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony i przekładamy na blaszkę (zakrywamy folią aluminiową). Zapiekamy 30-35 min w temperaturze 180°C.