Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mało wymagające, ale przepyszne danie.
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 274
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 139
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 421
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 274
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 139
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 421
Składniki
Schab pokroiłem i rozbiłem na cienkie plastry. Mleko wymieszałem z przyprawami, i włożyłem do niego mięso na kilka minut.
Na każdy plaster schabu położyłem plaster sera i kilka cienkich pasków papryki marynowanej. Dałem również drobno posiekane liście pora, ale nie jest to konieczne. Mięso zwinąłem w roladki i zapiąłem wykałaczkami.
Na rozgrzanej patelni podsmażyłem mięso na rumiano, a następnie podlałem wodą i dusiłem aż do miękkości. Do wody dodałem liść laurowy i zioła angielskie.
Gdy mięso było gotowe, wsypałem 2 łyżki mąki do słoiczka, dolałem wody i wstrząsając dokładnie wymieszałem. Mąką zagęściłem sos.
Przemycamy zdrowie: W sosie można ukryć: kurkumę, siemię lniane, płatki owsiane, otręby, ostropest. Dodaję również również bardziej oczywiste warzywa... marchew, pietruszkę, seler.