Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Roladki z szynki drobiowej"
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 48
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 566
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 68
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85718
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 168
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 48
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 566
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 68
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85718
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 168
Składniki
ok. 30 minut
Sałatę opłukać, osuszyć. Rzeżuchę opłukać, dobrze osuszyć, grubo posiekać. Serek śmietankowy utrzeć z miodem i musztardą. Wymieszać z rzeżuchą. Orzechy włoskie posiekać.
Łyżkę posiekanych orzechów odłożyć, resztę dodać do kremu serowego. Przyprawić go do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
Plasterki wędliny drobiowej posmarować przygotowanym kremem. Zwinąć w rożki i ułożyć na listkach sałaty. Biały ocet balsamiczny utrzeć z solą, pieprzem oraz odrobiną cukru. Dolać oliwę.
Ubić trzepaczką na jednolity sos. Skropić nim roladki. Posypać odłożonymi posiekanymi orzechami. Roladki serwować np. z chrupiącą bagietką.Źródło: Życie na gorąco