Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Roladki z rukolą i tuńczykiem"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 16
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 24
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 25
Mięciutkie, puszyste oponki. Na drugi dzień zostało mi kilka i są nieco tward...
Odsłon: 21470
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 41
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 16
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 24
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 25
Mięciutkie, puszyste oponki. Na drugi dzień zostało mi kilka i są nieco tward...
Odsłon: 21470
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 41
Składniki
Rukolę opłucz, listki dobrze osusz. Filet opłucz, osusz, potnij na 4 płaty. Lekko je rozbij. Posyp solą oraz pieprzem.
Przykryj listkami rukoli. Tuńczyka osącz, zmiksuj z kaparami. Dodaj pokrojone w kosteczkę suszone pomidory.
Pastę tuńczykową przypraw do smaku pieprzem i świeżym oregano. Rozsmaruj na mięsie, zwiń. Roladki zepnij wykałaczkami.
Cebulę obierz, drobniutko posiekaj. Na patelni rozgrzej olej, zrumień na nim roladki ze wszystkich stron. Do mięsa dodaj cebulę.
Zmniejsz płomień i duś pod przykryciem jeszcze około 20 minut. Przed podaniem roladki udekoruj, np. listkami rukoli oraz kaparami.Źródło: Naj