Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladki z pieczarkami i cebulą"
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 127
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 153
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 874
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 173
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 99
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 127
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 153
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 874
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 173
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 99
Składniki
Schab kroję na plasterki, rozbijam i posypuję pieprzem i solą. Cebulę i pieczarki kroję w drobną kostkę, podsmażam na oleju i doprawiam do smaku pieprzem i solą.
Jeżeli mamy duże plasterki sera żółtego to kroimy na pół, na każdy rozbity schab dajemy pół plasterka sera żółtego.
Na ser daję po łyżce pieczarek. Zwijam roladki. Spinam wykałaczkami. Jajko roztrzepuję, doprawiam pieprzem i solą.
Każdą roladkę obtaczam najpierw w mące, potem w jajku i na koniec w bułce tartej i podsmażam z każdej strony.
Potem podsmażone roladki wkładam do formy, podlewam tłuszczem i wodą i piekę około godziny w temp. 180°C.
Roladki podaję z dowolnymi dodatkami.
120 min
Porcja 410 kcal
Koszt porcji ok. 3,50 zł
Przepis na 4-5 porcjiŹródło: Kobieta i życie