Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na smakowite i lekkie roladki z indyka ze swieżym rozmarynem i marchewką, otulone w szynkę parmeńską. Roladki są soczyste, aromatyczne oraz bardzo pożywne. Są idealnym dodatkiem do obiadu lub świetną propozycją na przystawkę, serwowaną np. z sosem czosnkowym. Gorąco polecam :)
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 50
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 275
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 179
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 476
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 69
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 50
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 275
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 179
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 476
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 69
Składniki
Pierś z indyka kroimy na sznycle, które delikatnie rozbijamy przez folię spożywczą. Każdy kawałek oprószamy solą, pieprzem i posiekanym rozmarynem.
Marchewki obieramy i gotujemy w lekko osolej oraz posłodzonej wodzie. Ostudzone marchewki dzielimy na mniejsze kawałki i owijamy je w mięso indyka.
Każdą roladkę oprószamy delikanie czosnkiem granulowanym (lub nacieramy świeżym ząbkiem czosnku), a następnie owijamy w plater prosciutto.
Roladki obsmażamy z obu stron na delikatnie złoty kolor, a następnie podlewamy je bulionem drobiowym i chwilę dusimy pod przykryciem.
Gotowe roladki serwujemy jako dodatek do obiadu lub przystawkę.
Roladki doskonale komponują się z lekkim sosem czosnkowym.
Życzę smacznego! :D