Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladki z kurczaka z warzywami"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 60
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7155
Polecam.
Odsłon: 1673
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 84
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 60
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7155
Polecam.
Odsłon: 1673
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 84
Przepis dnia
Składniki
porcje, czas ok. 45 min; porcja – 550 kcal, cena 7,10 zł.
Pokrój cebulę w grube krążki, oprósz solą, a potem zanurzaj w gęstym cieście naleśnikowym i smaż w głębokim oleju na złoty kolor. Osącz z nadmiaru tłuszczu. Podawaj jako ciepłą przystawkę.
Papryki umyj, przekrój na pół, pozbaw nasion. Miąższ pokrój na kawałki. Oczyszczone cukinie pokrój w półplasterki, obraną cebulę w krążki, czosnek w plasterki. Opłucz i osusz po kilka gałązek ziół. Oderwij listki, otrzyj igiełki.
Piersi kurczaka op łucz, osusz i rozetnij tak, by powstały duże płaty. Rozbij je lekko tłuczkiem do mięsa, oprósz solą oraz pieprzem. Z jednej strony posmaruj musztardą. Obłóż plasterkami szynki. Zwiń, formując roladki. Zepnij je starannie wykałaczkami. Roladki obsmaż na złoty kolor na 2 łyżkach oleju. Przełóż do brytfanny, posyp rozmarynem. Dopiekaj 25 minut w 180 st.
Na patelni po mięsie przesmaż oprószone mąką krążki cebuli, odłóż. Dolej łyżkę oleju. Wrzuć papryki i cukinię. Smaż 5 minut. Pomidory umyj, pokrój. Dodaj do warzyw razem z czosnkiem oraz resztą ziół. Smaż 3 minuty. Dopraw koncentratem, solą, pieprzem i cukrem. Podawaj do mięsa. Udekoruj krążkami cebuli.Źródło: Świat kobiety