Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Roladki z kurczaka na parze"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 100
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 72
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 286
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5440
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 100
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 72
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 286
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5440
Składniki
Piersi kurczaka umyj, osusz. Każdą porcję przekrój na pół, po czym oprósz solą oraz białym pieprzem. Suszone pomidory przekrój na pół.
Na każdym plastrze mięsa połóż plasterek szynki szwarcwaldzkiej, 2 kawałki suszonego pomidora oraz 2-3 listki świeżej szałwi. Mięso zwiń mocno w ruloniki i zepnij wykałaczkami.
Ułóż roladki w naczyniu do gotowania na parze. Posyp obficie płatkami papryki. Gotuj ok. 20 minut.
Podaj z brązowym ryżem oraz ulubioną sałatką. Zamiast szynki szwarcwaldziej możesz użyć innej, np. zwykłej wędzonej szynki albo chudego boczku.
Amatorzy ryb podobne roladki mogą przygotować z soli. Wystarczy pokroić filety rybne na wąskie paski. Następnie skropić je sokiem z cytryny i oprószyć solą, pieprzem, pachnącymi ziołami. Na każdy pasek położyć kilka listków bazylii albo szałwii, trochę kaparów, pokrojonych oliwek i mocno zwinąć filet w rulonik.
Gotować na parze 20 minut. Polać sosem cytrynowym lub serowym. Podać z ryżem albo czosnkowymi grzankami.Źródło: Bella Relaks