Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Roladki z indyka?z szynką i żółtym serem"
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 40
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 448
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 58
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85667
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 163
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 40
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 448
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 58
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85667
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 163
Składniki
Sznycelki przygotuj wg przepisu (rozbij je jak najcieniej), posól je i popieprz. Na każdym połóż plaster gotowanej szynki, plaster ostrzejszego żółtego sera oraz po łyżce drobniutko pokrojonej czerwonej papryki. Zwiń roladki i zepnij.
Przyszykuj panierkę: mąkę pszenną i bułkę tartą w równych ilościach zmieszaj z gazowaną wodą tak, żeby uzyskać gęstą konsystencję. Obtaczaj w tym roladki i wrzucaj na rozgrzany, głęboki tłuszcz. Smaż powoli na średnim ogniu, kilkakrotnie obracając roladki. Wyłóż na papierowy ręcznik, żeby odciekł nadmiar tłuszczu.Źródło: Kobieta i życie