Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Roladki z indyka z jabłkami"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 286
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 4993
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 286
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 4993
Składniki
Umyte mięso lekko rozbijamy tłuczkiem, po czym prószymy solą i pieprzem.
Jabłka obieramy i kroimy w kosteczkę, orzechy grubo siekamy, cebulę i szczypior drobno kroimy. Wszystko razem mieszamy. Farsz wykładamy na przygotowane mięso. Zwijamy w rolady, spinamy wykałaczkami lub zawijamy sznurkiem.
Na rozgrzanym oleju z dodatkiem masła obsmażamy ze wszystkich stron mięso, po czym odlewamy nadmiar tłuszczu, wlewamy śmietanką, dodajemy borówki, prószymy mieloną papryką i, ewentualnie, doprawiamy solą i pieprzem.
Przykrywamy i dusimy 15 minut, po czym kroimy w plastry.
Czas przygotowania 40 minut. Cena jednej porcji 5,20 złŹródło: Rewia