Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Roladki z indyka w plastrach boczku"
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 25
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 66
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1030
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 110
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 149
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 25
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 66
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1030
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 110
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 149
Składniki
Cebulę drobno posiekaj i zeszklij na oleju. Dodaj drobno pokrojone pieczarki i całość podsmaż. Dopraw solą, pieprzem.
Filet z indyka rozbij na dość cienkie płaty. Na folii aluminiowej ułóż plastry boczku, na nich rozbite kawałki mięsa. Dopraw wg uznania (uwaga, boczek może być słony). Na mięsie rozłóż pieczarki. Zwiń.
Roladki zawiń w folię aluminiową. Ułóż w naczyniu do zapiekania. Piecz w 200oC 30-40 minut. Po tym czasie wyjmij, rozwiń z folii i ponownie włóż do piekarnika – do czasu, aż boczek się zrumieni.
Do środka roladek możesz też włożyć cienkie paseczki czerwonej papryki – po przekrojeniu będą wyglądały bardzo dekoracyjnie.Źródło: Świat kobiety