Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na zimno pokrojone w plastry też smakują wyśmienicie.
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2128
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 973
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20989
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2128
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 973
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20989
Składniki
► Cebulę drobno pokroić i zeszklić na oleju, dodać boczek wędzony ( w kostkach ), mięso mielone i / podsmażyć /. Następnie dodać drobno pokrojone pieczarki z posiekanym koperkiem i dalej smażyć. Doprawić solą i pieprzem. ► Filety z indyka rozbić na cienkie płaty. Na rozłożonej folii aluminiowej ułożyć plastry boczku, a na nich rozbite filety. Przyprawić według uznania (ostrożnie z solą jeżeli boczek jest słony). Filety obłożyć wczesniej usmażoną masą / zwinąć /. Zwinięte roladki zawinąć w folię aluminiową. ► Włożyć do naczynia żaroodpornego i pieć w podgrzanym piekarniku około 30 - 40 minut w temperaturze 200C / Termoobieg /. Po tym czasie wyjąć, rozwinąć z folii i włożyć ponownie do piekarnika aż boczek się zrumieni. ► Przy ponownym odgrzewaniu w piekarniku roladki można obłożyć plastrami sera.