Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladki z indyka"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 154
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 195
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 154
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 195
Składniki
Szparagi oczyścić. Białe obrać na całej długości, zielone – do 1/3 wysokości. Białe przeciąć wzdłuż na pół, gotować 4-5 minut w lekko posolonym wrzątku. Zielone rozciąć wzdłuż, dodać do białych po ok. 2 minutach gotowania. Odcedzić.
Sznycle włożyć pomiędzy dwie warstwy folii spożywczej i rozbić. Oprószyć solą i pieprzem. Rozłożyć na nich białe i zielone szparagi. Zwinąć. Smażyć 3-4 minuty na łyżce oleju.
Ułożyć w żaroodpornej formie. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175°C. Piec 8-10 minut.
Chili posiekać. Tymianek posiekać (część odłożyć). Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kosteczkę. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju. Zeszklić na nim czosnek i cebulę. Dodać tymianek, chili i rozgniecione pomidory razem z zalewą. Chwilę gotować.
Sos przyprawić solą, pieprzem i cukrem. Gotowe roladki wyjąć z piekarnika. Polać przygotowanym sosem. Udekorować odłożonymi gałązkami tymianku.Źródło: Życie na gorąco