Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Roladki z flądry"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 137
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 119
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 137
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 119
Składniki
Filety opłukać, osuszyć, zrolować, spiąć wykałaczkami. Wrzucić do gorącego bulionu i gotować ok. 10 minut. Wyjąć, odstawić w ciepłe miejsce.
Cukinię pokroić w plastry, oprószyć solą i pieprzem. Cebulę posiekać, pomidory pokroić w kostkę. Plastry cukinii podsmażyć na 2 łyżkach oleju. Na pozostałym oleju zeszklić cebulę, dodać pokrojone w kostkę pomidory, smażyć przez 1 minutę, doprawić solą i pieprzem.
Na talerzu ułożyć dekoracyjnie jeszcze ciepłe plastry cukinii, na nich ułożyć roladki z flądry, otoczyć pomidorami.
Udekorować listkami natki lub tymianku.
Jeśli ktoś nie przepada za zapachem gotowanej ryby, wystarczy skropić ją sokiem z cytryny. Flądrę można zastąpić np. dorszem.
ok. 30 minutŹródło: Twoje Imperium