Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drobiowy filet faszerowany mozzarellą i suszonymi pomidorami podany z ziemniakami i groszkiem z marchewką.
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 44
Polecam.
Odsłon: 2046
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7236
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 178
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 44
Polecam.
Odsłon: 2046
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7236
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 178
Składniki
Wykonanie sosu: Obraną i wymytą marchew kroimy w kostkę, zalewamy szklanką wody, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie, gotujemy do miękkości marchwi. Gdy marchew będzie miękka, dodajemy osączony zielony groszek konserwowy, zagęszczamy łyżką mąki, zabielamy sos i doprawiamy solą i pieprzem ziołowym do smaku.
Wykonanie roladek: Każdy kawałek fileta nacinamy i rozkładamy na foli spożywczej, przykrywamy folią i lekko rozbijamy tłuczkiem. Każdy plaster fileta doprawiamy ziołami prowansalskimi, pieprzem ziołowym i solą. Na każdy plaster fileta układamy po 3 plasterki sera mozzarella, po 3 plastry suszonego pomidora z oleju, posypujemy drobno pokrojonym szczypiorem z czosnku. Każdy plaster fileta zawijamy w roladkę. Nagrzewamy tłuszcz na patelni. Panierujemy każdą roladę w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy roladki z każdej strony na rumiany kolor. W między czasie przygotowujemy sos z zielonego groszku i marchwi, oraz gotujemy ziemniaki. Obsmażone roladki układamy w naczyniu żaroodpornym i podpiekamy 15 minut w 180 stopniach Celsjusza. Tak przygotowane roladki z fileta drobiowego podajemy z ugotowanymi ziemniakami i groszkiem z marchwią. Smacznego!!!