Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne roladki wołowe z warzywami w środku
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 10
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 45
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 273
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1707
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 124
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 10
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 45
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 273
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1707
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 124
Składniki
Rozbijamy wołowinę przyprawiamy solą, pieprzem, a następnie smarujemy dokładnie musztardą (z jednej strony). Kroimy ogórki, marechewki, cebule, pietruszkę oraz pora w słupki. Wykorzystujemy tyle plastrów wołowiny ile chcemy uzyskać roladek.
Pokrojone warzywa układamy po jednej stronie mięsa (jak na zdjęciu).
Całość zawijamy w rulonik. Na końcu spinamy wykałaczkami lub nitką tak aby podczas obracania na patelni jarzynki nie wypadły ze środka :-)
Panierujemy w samej mące, mocno obsmażamy z każdej strony (wkładamy na rozgrzany tłuszcz). Po obsmażeniu przekładamy roladki do rondla, zalewamy bulionem wołowym (tak by roladki były całe zanurzone). Dusimy aż do miękkości mięsa. Pozostałe warzywa, których nie wykorzystaliśmy do roladek wrzucamy do rondla tak by nic się nie zmarnowało :-) Podawać z ziemniakami, surówkami lub buraczkami.
Smacznego.