Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobre do surówek. Podawać z ryżem.
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 136
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 179
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 141
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 136
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 179
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 141
Składniki
Udziec podzielić na plastry, rozbić. Następnie natrzeć solą, pieprzem i ziołami. Cebulkę pokroić w krążki, boczuś w plastry, paprykę i ogórek w paski - ułożyć na plastrze wołowiny i zrolować. Obsmażyć na gorącym oleju. Dodać 0,5 l wody i dusić na małym ogniu 40 min. Wyłożyć na półmisek z ryżem.
Sos: Mąkę wymieszać z roztopionym masłem + szklankę pozostałego wywaru i zagotować. Odstawić + śmietanę, czosnek oraz sól i pieprz do smaku. Wymieszać. Polać roladki. Całość podawać z surówkami.