Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Roladki wołowe nadziewane bambusem i marchewką"
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 271
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 139
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 421
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 271
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 139
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 421
Składniki
Pędy bambusa osącz z zalewy. Marchewki obierz, opłucz, potnij wzdłuż na cienkie plasterki. Kolendrę opłucz, osusz, poodrywaj listki. Sezam wsyp na rozgrzaną patelnię, mieszając smaż, aż się zrumieni, przesyp na talerzyk i wystudź. Plastry wołowiny ułóż na desce. Mięso cienko rozbij. Oprósz solą i pieprzem. Przykryj plasterkami marchewki, listkami kolendry oraz pędami bambusa. Posyp sezamem. Całość ciasno zwiń. Roladki zepnij wykałaczkami.
Na patelni rozgrzej mocno olej. Włóż przygotowane roladki. Smaż, aż zrumienią się ze wszystkich stron. Podlej je bulionem i winem. Zmniejsz płomień i duś 60-90 minut.Gotowe roladki wyjmij, trzymaj w cieple. Sos z duszenia mięsa przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Odłożone roladki ponownie włóż do sosu, duś, aż mocno się podgrzeją.
Smakują wybornie także z ananasem z puszki. ok. 2 godz. 1 porcja zawiera ok. 350 kcal . Ok. 7 zł za porcję.Źródło: Tina