Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są soczyste i smaczne, wspaniały dodatek do drugiego dani.
Kalarepki to kolejny cud letniego sezonu. Myślę, że jest to niedocenione warz...
Odsłon: 136
Szybka i smaczna
Odsłon: 1618
Bardzo proste, ale niebanalne danie inspirowane włoskimi śniadaniami. Chrupią...
Odsłon: 61
Kalarepki to kolejny cud letniego sezonu. Myślę, że jest to niedocenione warz...
Odsłon: 136
Szybka i smaczna
Odsłon: 1618
Bardzo proste, ale niebanalne danie inspirowane włoskimi śniadaniami. Chrupią...
Odsłon: 61
Składniki
Wykonanie: Kotlety opłukać, posypać, przyprawą do mięsa, solą i pieprzem do smaku i dosyć cienko rozbić tłuczkiem. Pieczarki, paprykę oczyścić, pokroić w słupki i udusić na maśle z dodatkiem maggi do smaku. Następnie na każdym kotlecie układać uduszone warzywa, plasterek sera. Po czym zwijać roladki, spiąć wykałaczkami i ułożyć w naczyniu żaroodpornym posmarowanym tłuszczem i obłożyć pokrojoną w słupki marchewką. Podlać odrobioną wody, nakryć folią aluminiową, wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec około godziny. Pod koniec pieczenia zdjąć folię i zrumienić.