Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladki wieprzowe"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 17
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 14
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 278
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 17
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 14
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 278
Składniki
Natkę posiekać, jagody jałowca utłuc w moździerzu, liście laurowe pokruszyć. Wymieszać z kapustą i płatkami chili. Odstawić na noc.
Ziemniaki obrać, gotować 20 minut w posolonym wrzątku. Odcedzić, pokroić na połówki, a tuż przed podaniem podsmażyć na oleju (maśle). Pomidory pokroić na cząstki i oczyścić z pestek.
Sznycle rozbić. Na każdym płacie mięsa położyć łyżkę kapusty z przyprawami. Ciasno zwinąć, spiąć wykałaczkami.
Zrumienić ze wszystkich stron na rozgrzanym smalcu. Oprószyć solą i pieprzem. Do roladek dodać resztę kapusty i pomidory.
Podlać szklanką wody. Przykryć i dusić ok. 15 minut.
Gotowe roladki wyjąć, a kapustę wymieszać z zasmażką i śmietaną (ewentualnie jeszcze przyprawić).
Zagotować. Roladki podawać na kapuście w towarzystwie podsmażonych ziemniaczków.Źródło: Życie na gorąco